Artist Shefqet Avdush Emini


shared your album.20-6-2015

"PEGASI" INTERNACIONAL ALBANIA 
Shefqet Avdush Emini Eshte sot, nje nga piktoret me potenciale, me te cilin mburremi edhe ne pegasianet kudo ne Bote... Kohet e fundit na kane aarhur propozime te shumta per kete piktor , i cili meriton terheqjene vemendjes edhe te Presidentit te Republkes.. Duhet te stimulohen keta talente nderkombetare . Stimulimi duhet ne kohe dhe jo jashte saj... T'i nderojme artistet tane te medhenj, si Shefqet Avdush Emini...

Shefqet Avdush Emini added 619 new photos to the album: 

4. http://www.mastersoftoday.com/eBooks/Genius_eBook.htm 
5.http://kunstwereldwijdnetwerk.nl/profiles/blogs/shefqet-avdush-emin...
6. http://www.kepez-bld.gov.tr/news.php…


Kristaq Shabani Ju falenderoj per veprimtarine Tuaj prestigjioze dhe perfaqesuese, dinjitoze, kontribut ne pikturen tone kombetare, duke realizuar nje shkembim universal vlerash niveli...e konkurruese...

Shefqet Avdush Emini TE FALEMINDERIT I MADHI KRISTAQ SHABANI 

________________________________________________________________________________________________

 Faruk Tasholli: Piktori Shefqet  Avdush Emini pushton botën

E Merkure, 23.10.2013, 07:24 PM |

PIKTORI NGA KOSOVA PUSHTON QENDRA BOTËRORE TË ARTIT


Nga: Faruk Tasholli


Vetëm për pak muaj, piktori kosovar Shefqet Avdush Emini, me artin e tij, merr pjesë në tri qendra botërore të artit, pa llogaritur pjesën tjetër të ekspozitave të mëparshme.

Piktori kosovar me qëndrim në Holandë, Shefqet Avdush Emini, tashmë është bërë një krijues lëvizëz nëpër botë, qoftë me pjesëmarrje në ekspozita të rëndësishmë, qoftë me pjesëmarrje në juri profsionale apo edhe në qëndrime krijuese. Këtë funverë, ai ishte pjesëmarrës i simpoziumit tradicional të pikturës në Penza të Rusisë, ku nga 400 artistë konkurentë të 23 shtetevë, u pranuan 73 prej tyre. Pas kthimit nga ky simpozium i rëndësishëm ku marrin pjesë edhe strukturat e ndryshme politik e shtetërore, piktori ynë Shefqet Avdush Emini na deklaroi:

Une jam i ndarë shumë i kënaqur me organizimin ,kushtet e qëndrimit ,pritjen  e  tjera… Kam qene shum i lumtur, sepse puna ime artistike është vlerësuar shumë nga të gjithë. Respekti ka qenë vërtet  në nivel  të lartë… Kam pasur fatin që jam takuar me shumë  artistë të mëdhenj  dhe relacioni shoqëror e kulturor ka qenë shumë i miër në mes nesh. Kam krijuar një urë të re  me shumë vende të tjera të botës dhe  me artistë shumë të rëndësishëm e me struktura të ndryshme krijuese. Punën të cilën e kemi krijuar, ajo do të mbetet në koleksionin e simpoziumit e  nuk proferohet të bëhet biznis me të ! Unë vertet jam ndarë shumë i kënaqur në përgjithësi dhe do ë isha i lumtur po qe se me ftojnë prapë. Pas perfundimit të këtij simpoziumi në jemi në kontakt të përhershëm me shumë artistë  të vendeve të ndryshme të botës.Pas përfundimit të simpoziumit të Rusisë, kam vazhduar direkt fluturimin në Sarajevë, në Bosnje, në një simpozium tjetër. Aty jam takuar me disa shokë të tjerë ku jam njohur në simpoziumet e tjera  nëpër botë, por edhe aty kam krijuar shokë të tjerë. Për disa ditë kemi vizituar pjesë të ndryshme të Bosnjes. Po ashtu, sipas programit, kemi pikturuar dhe në fund, piktura e ime dhe e tre piktorëve të tjerë nga Turqia mbetën për ’’ Muzeun e Alija Izetbegoviqit’’. Ky ishte një satisfaksion për mua,  që puna ime, te mbetet edhe në atë muze të rëndësishëm në Bosnje.

Tani pritet të marr pjesë sërish në nëntor  në festivalin    e pikturës në Egjipt, ku kam marrë thirrje para një kohë të gjatë. Jam shumë i sigurtë qe edhe këtu do të ndahem shumë i kënaqur si herat e tjera… Egjipti tani më është bërë si shtëpi e dytë. Edhe këtu si në shumë vende të botës kam krijuar një rreth të gjerë të shoqërisë, dhe kujtimet e mia përherë janë shumë të mira

Shefqet Avdush Emini pranë pikturave të tij  në simpoziumin në Rusi ,2013

Piktura që është dedikuar Muzeut “Alija Izetbegovic’’, Sarajevë, 2013

_________________________________________________________________________________________________________________________


Remzi Limani: Artisti me vlera të dëshmuara krijuese

| E Enjte, 02.12.2010, 10:58 PM |

 

ARTISTI ME VLERA TË DËSHMUARA KRIJUESE


Nga Remzi Limani

Krijuesi ynë respektiv, Shefqet Emini, i cili tashmë vepron dhe jeton në Holandë - nuk është artist i rastit, por, në fakt, ai është një prej artistëve të kultivuar dhe i formuar si duhet, ngase, rrugëtimi i tij drejt botës së artit të vërtetë ishte një udhëtim studioz, i ngritur mbi themelet e mirëfillta dhe bazat e shëndosha për të krijuar një art të pranueshëm dhe të arrirë në të gjitha pikëpamjet…

 


Jo rastësisht, Shefqet Eminin e njoha viteve të tetëdhjeta, atëbotë kur ishte student i Akademisë së Arteve në Universitetin e Prishtinës. Që nga ajo kohë, krijuesi ynë, Emini, nga dashuria për të bukurën, me xhelozi prej artisti, ishte i pasionuar në fushën e pikturës, saktësisht në portretin figurativ; duke e fokusuar atë në plan të parë. Pra, formulimet figurative - studioze ndër më të ndryshmet në shumë fusha të arteve figurative deri te skulptura e në veçanti të portretit artistik, Shefqeti bëri shumë hapa për të arrutur aty ku eshtë sot.

Në fillim të karrierës së tij, ai e kultivonte portretin tradicional, ku vlerat artistike dhe figurative  ishin në suazat dhe normat akademike. Mirëpo, krijuesi në fjalë, me punën e tij studioze dhe të pandërprerë - sikur donte të kalonte nëpër të gjitha fazat për të arritur deri tek mjeshtëria dhe përsosuria artistike në profesionin e tij. Në formulimet e tija paraprake në fushën e portretit, në telajo kryesisht dominonin imazhet e  modeleve të përzgjedhura, të cilat në sfondin i pikturës inkorporoheshin me një prapavi të rëndomt… Në këtë kontekst, z. Emini, filloi të hulumtoj dhe materializoj edhe hapësirën e një tërësie figurative duke e begatuar sfondin e portreteve me gamën e të mbylltës së bashku me dritëhijet e shprehura me të cilat vepra e tij natyrshëm mori edhe një dimension duke u veshur me të duhurën artistike dhe vlerat e një qasjeje figurative Rembrantiane.

Pra, krijuesi ynë respektiv, Shefqet Emini, i cili tashmë vepron dhe jeton në Holandë - nuk është artist i rastit, por, në fakt, ai është një prej artistëve të kultivuar dhe i formuar si duhet, ngase, rrugëtimi i tij drejt botës së artit të vërtetë ishte një udhëtim studioz, i ngritur mbi themelet e mirëfillta dhe bazat e shëndosha për të krijuar një art të pranueshëm dhe të arrirë në të gjitha pikëpamjet… Pra, faza e tashme e krijimtarisë së tij, pa asnjë dyshim, me të drejtë mund të quhet krijimtari artistikisht e pjekur dhe e kultivuar si duhet. Portretet të cilët tani Shefqeti i krijon me pasion dhe mjeshtëri prej artisti, bëjnë pjesë në kultivimin dhe paraqitjen e imazheve nga të gjitha shtresat shoqërore, gjinishë dhe moshave të ndryshme. Nga këto shtjellime dhe studime figurative, ai nxjerrë në pah momentin psikologjik dhe social të njeriut dhe kohës së tij - si element kryesor dhe i rëndësishëm për të zbuluar dhe prekur shpirtin e individit të paraqitur në veprat e tij. Tani, qasja e formulimeve artistike dhe të shprehurit figurativ në veprat e Shefqetit, në vetvete ngërthejnë frymën ekspresive, të një guximi dhe fuqie krijuese e cila na dëshmon dorën e sigurtë prej një artistiti të merituar.

Koloriti i begatë, me nuancat e ndezura që nga e kuqja, e kaltra, e verdha, okeri por edhe e zeza dhe paleta e përpunuar e toneve të ngrohta, veprën e artistit e fuqizojnë dhe estetikisht e bëjnë të kapshme për mendjen dhe syrin e çdo individi. Së këndejmi, Shefqet Emini, me të njejtën frymë i qaset edhe peizaxhit dhe vizatimit ekspresiv duke e  dëshmuar kontinuitetin e një gjuhe dhe shprehje figurate të një arti modern. Ai dhe vepra e tij në ekspozitat kolektive si dhe ato personale u prezantuan në shumë galeri të njohura gjithandej botës së qytetëruar. Ai ekspozoi në: Suedi, Danimarkë, Austri, Norvegji, Gjermani, Itali, Angli, Spanjë, Portugali, Egjipt, Kinë, Turqi, Francë, Belgjikë, Rumani, Maqedoni, Kroaci, Bosnje, Kosovë dhe Shqipëri. Dhe, më në fund, duhet të themi se Shefqet Emini, tashmë është një artist i cili posedon dhe flet me gjuhën e tij figurative të një fryme ndryshe nga të tjerët dhe nga e kaluara e tij dhe koha kur u njohëm me të.

 

Biografia: Shefqet Avdush Emini (1957), i lindur në Davidovc të Kosovës. Shkollën Fillore dhe atë të mesmen i mbaroi në vendlindje. Më pastaj u diplomua në Akademinë e Arteve (Dega e pikturës) në Universitetin e Prishtinës. Pas mbarimit të studimeve, fillimisht punoi si arsimtar i artit figurativ në shkollën e mesme të qytezës, Shtime dhe në shkollën e mesme të qytetit Ferizaj. Tani, mbi dhjetë vite jeton dhe vepron në Holandë, duke u marrë aktivisht me artet figurative si artist i dëshmuar dhe i pranuar nga komuniteti artistikdhe publiku i gjërë i shtetit të Holandës. Gjatë qëndrimit të tij në shtetin e luleve, ai pati një numër të konsiderueshëm të ekspozitave personale si dhe ato kolektive në shumë shtete dhe galeri të njohura botërore. Po ashtu, për punën e tij krijuese. Shefqeti u shpërblye me çmime dhe mirënjohje nga asociacione të ndrushme kulturore dhe artistike nga vende të ndryshme.

 

Shefqet Emini, është anëtarë i disa galerive, fondacioneve dhe asociacioneve artistike siç janë:

- Permanent collection of the Gallery Tetovo, Macedonia 2010
- Permanent collection of the Gallery Aiud, Romania 2010
- Permanent collection of the Museum Tepecik,turkey 2010
- Aperon Art Plus Gallery, Istanbul 2010
- Gallery Tornby Denmark2010;
- RKD as from2003;
- Foundation Symbiose Sittard as from 2003;
- Foundation art centre keeps out 2003;
- Aida as from 1994
- Stichting Kunstcentrum Weert as from 2003;
- Permanent collection of the National Gallery of art in Tirana 1999
- Artist figurative association of the Kosovo as from1989;
- President of the foundation ‘Zef Kolombi ‘ Ferizaj Kosovo as from 1988-1992
- Member of foundation art centre ‘ Zef Kolombi ‘ Ferizaj Kosovo as from 1982;


______________________________________________________________________________________________


Emini  The Dutchman


كتب- ياسر جعيصه:


لو شاهدت الهولندي شفكت ايمني وهو منخرط في رسمه، لن تشعر مطلقا أن شيئا سيخرج من هذا الفنان، حاله من اللعب والعفوية المتواصلة، يتحرك يمينا ويسارا، يخطو فوق اللوحة أحيانا، يلمس بفرشاته اللوحة ثم يدور حولها كأنه يبحث عن مدخل جديد، كأنه يصارع ثورًا.

He plays and sells his paintings by €10,000

If you saw Shefqet from the Netherlands with his paintings, you will never think that something will come out this artist. It is case of fun and playing with spontaneity, he goes left and right.

مصارع ثيران أمام اللوحه أو راقص باليه، يعملها برقة شديدة، يتحرك بقوة مشوبة بالرقة. يؤمن إيمني أن الرسم هو حالة تعبير قوية وعنيفة ومفاجئة يجب توظيفها بسرعة، حسب تعبيره.


https://www.youtube.com/watch?v=rkQ0eoQqOPk

Artist: Shefqet Avdush Emini - Simposium in Konya,Turkey 2012

كتب- ياسر جعيصه:

لو شاهدت الهولندي شفكت ايمني وهو منخرط في رسمه، لن تشعر مطلقا أن شيئا سيخرج من هذا الفنان، حاله من اللعب والعفوية المتواصلة، يتحرك يمينا ويسارا، يخطو فوق اللوحة أحيانا، يلمس بفرشاته اللوحة ثم يدور حولها كأنه يبحث عن مدخل جديد، كأنه يصارع ثورًا.

Walk all over the painting and touch the painting by brush. Then turn around it as he search for a door to enter or as if he is battling there or a ballet dancer, he does it  by  a lot of sahtness .

He is moving strongly target with kindness. He believes that painting is a case that must be employed quickly

We spend a lot of days painting with him, he is sensitive and calm and he is very violent with raw materials and colors. But when he returns to the painting he becomes calm.  We feel that he is a baby play.


ART OF THE WORLD
Sahl Hasheesh Art Symposıum 2014

أمضينا أيامنا نرسم سويا جنبا إلى جنب، فنان رقيق ولطيف، عنيف جدا مع الخامات والألوان لكن حينما يعود للوحته، يعود لطيفا، غالبا تشعر أنك تقف أمام طفل يلهو.

He listens to Vivaldi and Beet Hoven. He spoils the colors spontaneity and let it until it dries and returns it to paint his own work.


INTERNATIONAL ART SYMPOSIUM IN PENZA, RUSSIA 2013


كأنك تسمع فيفالدي أو بيتهوفن وهو يرسم، يقوم بسكب الألوان بعفوية إلى حد الإهمال، ثم يتركها تجف ويعود لها مجددا ليخرج منها لوحة أخرى.

 

ثقافته الفنية العالية واضحة في لوحاته. إيمني زار مصر مرتين فقط، وقع بغرامها وقرر أن يرسم الوجوه المصرية،  تباع لوحته بعشرة آلاف يورو، يستطيع أن يرسم خمس لوحات باليوم الواحد. نعجب جدا بلوحاته لكنه لا يعجبه ذلك، رأيته كثيرا ينهي لوحته ثم يعيد طلاءها ليبدأها من جديد.

He has a high artistic culture shown in his painting, he visit Egypt two times. He loves it and decides to draw the Egyptian faces, his painting sells by 10 thousand euro. He also can paint five painting in one day. We admire his painting a lot but he doesn’t like it and then he repaints it again


INTERNATIONAL ART SYMPOSIUM IN CANADA 2014

https://www.youtube.com/watch?v=hiQkH3BVda4

He travels a lot and joins a lot of symposium (festivals) he is really talented.


Artist: Shefqet Avdush Emini - Masterclass 2014


OIL PAINTING ON CANVAS

ACRYLIC PAINTING ON CANVAS


ACRYLIC PAINTING ON CANVAS


ACRYLIC PAINTING ON CANVAS


ACRYLIC PAINTING ON CANVAS


ACRYLIC PAINTING ON CANVAS  

  

  
 
 
 

Make a free website with Yola